Scannen met de HVC-app

Nieuw in Noordoostpolder: slimme HVC app helpt bij afval scheiden

Vanaf 1 januari geldt het recycle-tarief in gemeente Noordoostpolder. Om inwoners een handje te helpen bij het afval scheiden, lanceert HVC een nieuwe app. De app houdt bij hoe vaak de bak voor restafval is geleegd, of hoe vaak de ondergrondse container voor restafval is gebruikt. Want zo zie in één oogopslag of je op koers ligt met je goede voornemen op afvalscheiding voor dit jaar. In de maand januari maakt iedereen die de app download en een account aanmaakt, kans op een cadeaubon van €50.

Dinsdag 5 januari 2021

Hulp en tips op maat

“Wij zijn er trots op om deze innovatieve app als eerste in de gemeente Noordoostpolder te lanceren. De app geeft tips op maat voor elke woonsituatie. Want of je nu in een boerderij, een rijtjeshuis of een flat woont. Iedereen heeft afval. Woon je alleen of met meerderen, heb je huisdieren of niet? De nieuwe app geeft tips die afval scheiden in iedere situatie makkelijker maakt”, zegt directeur Inzameling Gertjan de Waard. 

Inzicht in recycle-tarief

Met het aanmaken van een persoonlijk account, krijgen inwoners inzicht in hun recycle-tarief. Het tarief bestaat uit een vast en variabel deel. De gemeente berekent het variabele deel op basis van het aantal keer dat de bak voor restafval wordt geleegd of de ondergrondse container voor restafval wordt gebruikt. 

Stel jezelf een doel

De app daagt gebruikers ook uit; lukt het jou om beter afval te scheiden en minder restafval over te houden? In de app stel je zelf een doel en wordt je uitgedaagd om dit doel te halen. Dit past goed bij recycle-tarief; hoe beter je afval scheidt, hoe minder restafval er over blijft. Zo zorg je ervoor dat het variabele deel van je recycle-tarief laag blijft.

Prijzen winnen met de app

Iedereen die in de maand januari de app downloadt en een account aanmaakt, maakt kans op een cadeaubon naar keuze ter waarde van €50. Eind januari worden 90 cadeaubonnen verloot onder de app gebruikers. 

Afvalwijzer en inzamelkalender

Natuurlijk gaan de vertrouwde onderdelen van de ‘oude’ HVC-app mee naar de nieuwe app: je ziet in een oogopslag wanneer het afval bij jou wordt opgehaald en ook de handige foto- en barcodescanner voor afval krijgt een plekje in de nieuwe app.
De ontwikkeling gaat na de lancering verder: in juli wordt de app uitgebreid met een game-centre. Door uitdagende games wordt afval scheiden nog leuker!
De app is beschikbaar voor Apple en Android gebruikers. De app is gratis te downloaden in de AppStore of via GooglePlay.