Elektrische inzamelwagen rijdt door de straten van Alkmaar

Inzameling huishoudelijk afval Alkmaar per 1 juni door HVC

Gemeente Alkmaar heeft ervoor gekozen om de inzameling van het huishoudelijk afval per 1 juni door HVC te laten doen. Ook het afvalbrengstation gaat over naar HVC. De afvalinzameling in Alkmaar komt dus onder een nieuwe vlag, maar samen met de collega’s van Stadswerk072.

Woensdag 1 juni 2022

Wij staan klaar voor Alkmaar

Gertjan de Waard, directeur Inzameling HVC: “Voor mij horen Alkmaar en HVC bij elkaar. Ik ben er dan ook trots op dat wij vanaf 1 juni het huishoudelijk afval in Alkmaar mogen inzamelen. Samen met al mijn nieuwe collega’s, maar voor inwoners vertrouwde gezichten, staan wij voor je klaar. Wij halen je afval op, beantwoorden je vragen en ontvangen je op het afvalbrengstation.”

Klantenservice HVC

Vanaf 1 juni kunnen inwoners met vragen of opmerkingen over afval terecht bij de klantenservice van HVC. 

Zelf regelen?

Via de HVC-app of website kunnen inwoners o.a. de volgende zaken zelf online regelen:
•    afvalpas aanvragen
•    grof afval afspraak maken
•    plastic zakken bestellen

Afvalpas

Voorlopig kunnen inwoners van Alkmaar hun eigen afvalpas blijven gebruiken. Als deze pas op termijn door een HVC-pas wordt vervangen, worden inwoners daar tijdig over geïnformeerd. 

Vragen?

Mogelijk zijn er vragen over de afvalinzameling nu HVC dit overneemt van Stadswerk072. De meest gestelde vragen en antwoorden hebben wij gebundeld en zijn te vinden op onze website.