""

IKC IJmond eerste afvalvrije school in Beverwijk

IKC IJmond locatie Beverwijk is de eerste school in Beverwijk die samen met HVC is gestart met het scheiden van afval op school. Bij het IKC staan nu bakken voor papier, plastic, blik en drinkpakken, gft en etensresten en restafval. Het scheiden van afval op school sluit aan bij het beleid van de gemeente. Door afval zoveel mogelijk apart in te zamelen, kan er veel worden hergebruikt. De school draagt eraan bij dat scheiden van afval een gewoonte wordt.

Donderdag 24 november 2022

Duurzaamheid en afval scheiden

IKC Beverwijk is een school waar kinderen kunnen leren in de breedste zin van het woord. Hierin vindt de school contact met de wereld om ons heen enorm belangrijk. “We zijn heel blij dat we als eerste school in Beverwijk afval scheiden. Wij vinden het erg belangrijk dat we zo als school ons steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Kinderen van nu maken namelijk de wereld van morgen. Voor de kinderen wordt afval scheiden nu vanzelfsprekend”, zegt directeur Michael O’Niel.

Feestelijke aftrap

Op 24 november vond op school de feestelijke aftrap plaats. Nathalie Beentjes is afvalcoach bij HVC. Tijdens de kick-off bij de start van het afval scheiden heeft zij aan verschillende groepen uitleg gegeven over het belang van afval scheiden en wat er met het afval gebeurt nadat het ingezameld is. “Het is mooi om te zien om hoe enthousiast kinderen aan de slag gaan met afval scheiden. Doordat er nu verschillende bakken zijn is het dus eigenlijk heel eenvoudig om afval te scheiden op school én gelijk ook thuis.” zegt Nathalie Beentjes. Ook zijn er in alle klassen inzamelbakjes verspreid en was er bij de introductie een wagen van HVC aanwezig. Alle kinderen konden bij de wagen kijken en zien hoe deze werkt. Daarbij was ook aandacht voor de dodehoekspiegel en veiligheid.

De groene bende

Speciaal voor groep 7 en 8 heeft HVC het lesmateriaal 'De groene bende' ontwikkeld wat in de klas behandeld kan worden. Scholen die ook geïnteresseerd zijn in afval scheiden kunnen zich via de HVC klantenservice aanmelden.