twee mensen doen snoeiafval in de bak bij het afvalbrengstation

Afvalbrengstation Hoorn tijdelijk gesloten

Vanwege een verbouwing is het afvalbrengstation in Hoorn van maandag 5 december tot en met vrijdag 9 december gesloten. Dit geldt ook voor het onbemande deel van het afvalbrengstation. 

Donderdag 24 november 2022

Dit gaat er veranderen

De beheerdersruimte van het afvalbrengstation wordt vernieuwd. Hierdoor zal de entree van het afvalbrengstation er mooier en netter uit komen te zien. Het KCA depot (klein chemisch afval) wordt ook vervangen. Hierdoor kunnen we blijven garanderen dat het chemisch afval voor de komende 10 jaar veilig en netjes wordt opgeslagen.

Hier kan je terecht

Tijdens deze week kunnen inwoners grof afval brengen naar de afvalbrengstations in Middenmeer, Obdam en Enkhuizen. De afvalbrengstations in Obdam en Enkhuizen zijn in deze week ook op maandag 5 december geopend. Houdt rekening met extra drukte op deze afvalbrengstations. Vanaf zaterdag 10 december is het afvalbrengstation in Hoorn weer geopend voor inwoners van gemeenten Hoorn, Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. 

Openingstijden afvalbrengstations

Afvalbrengstation Middenmeer
Koggenrandweg 1, Middenmeer

Maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.30 uur
Zaterdag van 08.00 – 16.00 uur

Afvalbrengstation Obdam
Kwelder 10, Obdam
Maandag t/m vrijdag van 08.30 – 16.15 uur
Zaterdag van 08.00 – 16.00 uur

Afvalbrengstation Enkhuizen
Het Witte Hert 3, Enkhuizen
Maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.30 uur
Zaterdag van 08.00 – 16.00 uur

Een schone wereld, we doen het gewoon!

Op het afvalbrengstation gaat elke soort grof afval in een aparte container. Hoe beter de verschillende soorten afval gescheiden worden, hoe meer spullen er geschikt zijn om opnieuw te gebruiken. Bijvoorbeeld: als kapotte tuinstoelen, wasmanden en speelgoed bij elkaar in de container voor harde kunststoffen terecht komen, kunnen we daar weer kunststof kozijnen of buizen van maken. Zo leveren we een bijdrage aan het milieu en krijgt 70% van het grof afval een nieuw leven.
Meer informatie over grof huishoudelijk afval en het afvalbrengstation? Kijk dan op hvcgroep.nl/afvalbrengstation