Meer dan 200 bezoekers tijdens de Open Energiedag bij aardwarmteproject Trias Westland
Hoe werkt geothermie, hoe warm is het opgepompte water en welke techniek is daarvoor nodig? Het zijn enkele vragen van de meer dan 200 bezoekers tijdens de Open Energiedag van Trias Westland. Een prachtige zonovergoten dag op de derde zaterdag van september.
Rondleiding langs de putten
Geothermie experts gaven een rondleiding langs grote informatieborden, de putten (de twee doubletten), de filter -en pompenruimte, aan groepen bezoekers van soms wel 30 man. De rondleiders vertelden onder andere over de werking van aardwarmte, de techniek achter de warmtelevering, het boren naar aardwarmte, de ondergrond in het Westland en de weg die de warmte aflegt vanaf de bron tot de verschillende telers in Naaldwijk en omgeving.
Veel belangstelling voor aardwarmte
Geïnteresseerden, waaronder omwonenden, telers en brancheorganisaties, kwamen kijken hoe we warmte diep uit de aarde omhoog pompen om meer dan 275 hectare aan glastuinbouw, de grootste bloemenveiling ter wereld, én op termijn 345 woningen van duurzame warmte voorzien.
Werken bij HVC
Ook was er voor bezoekers met een technische achtergrond de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de recruiters van HVC voor een mogelijke overstap naar een baan in de aardwarmte.
Totaal aantal bezoekers Open Energiedag
De Open Energiedag is een onderdeel van de landelijke campagne “Daar krijg je energie van” van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Landelijk zijn er in totaal ruim 7000 bezoekers naar de 64 energieprojecten komen kijken. “Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening”, aldus Olof van der Gaag, voorzitter NVDE.