""

Per 1 januari 2024 stopt HVC met het leveren van stroom en gas aan particulieren

HVC stopt per 1 januari 2024 met het leveren van stroom en gas aan huishoudens. Als publiek bedrijf willen we ons helemaal richten op het helpen verduurzamen van onze aandeelhoudende gemeenten en waterschappen, onder andere door het aanleggen van warmtenetten en het produceren van zonne- en windenergie. 

Woensdag 8 november 2023

Focus op aardgasvrije wijken

In 2016 startte HVC met het leveren van stroom en gas aan particulieren. Onze zelf opgewekte stroom en groen gas leverden we toen al aan onze aandeelhoudende gemeenten en waterschappen voor verwarming en verlichting van gemeentehuizen, openbare gebouwen en diverse voorzieningen in de openbare ruimte, zoals lantaarnpalen en rioolgemalen. 

Directeur Duurzame Energie Arjan ten Elshof: “Voor ons was het destijds een logische stap om de stroom van onze zonneparken en windmolens ook aan particulieren te leveren en daarmee bij te dragen aan de verduurzaming van huishoudens. De energieprijzen zijn de afgelopen twee jaar behoorlijk in beweging geweest. Dit zorgt voor stevigere regulering van de overheid wat HVC veel tijd en geld kost. En dat gaat ten koste van een van onze kernactiviteiten, namelijk het helpen verduurzamen van onze aandeelhoudende gemeenten waarbij we wijken aardgasvrij maken door het aanleggen van warmtenetten, het ontwikkelen van duurzame warmtebronnen.” 

HVC draagt haar stroom- en gasklanten over aan ‘om | nieuwe energie’. Om  is een energiecollectief dat groene energie levert en, net als HVC, gericht is op het realiseren van zoveel mogelijk milieuwinst. HVC blijft wel groene stroom en gas aan haar aandeelhouders leveren en warmte ten behoeve van aardgasvrije woningen en bedrijven.